joi, 27 noiembrie 2014

Lista Bloguri Utile - Doamna Prof. Rodica Matei


Prin amabilitatea doamnei diriginte va prezentam blogurile create de dansa pentru copii si parinti:


Click pentru accesare:



http://jocuri-clasa-0.blogspot.ro/

http://educatiepatriotica25.blogspot.ro/

http://educatiepatriotica25.blogspot.ro/

http://skypeurope.blogspot.ro/

http://25maicurat.blogspot.ro/

http://europeanfamily.blogspot.ro/

http://mai-usor-en.blogspot.ro/





O zi frumoasa tuturor!

Safer Internet Day 2015

Ziua Sigurantei pe Internet are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.




Concursul de proiecte marcheaza trecerea de la o abordare a Internetului care se concentreaza pe crearea unui cadru mai sigur de navigare pentru copii si tineri, catre activitati ce urmaresc conturarea unui Internet mai bun pentru toti cei activi in spatiul virtual. Drept urmare, concursul are ca scop principal incurajarea tuturor utilizatorilor sa devina pro-activi si sa impartaseasca acele resurse digitale disponibile pe Internet, fie ca vorbim despre resurse educationale, pentru lucrul in echipa, programe ce ajuta la editarea unor prezentari sau poze, aplicatii, website-uri, platforme, filmulete educative, precum si orice alt tip de resurse utile activitatii zilnice din mediul online.  
Participantii sunt invitati sa identifice astfel de resurse digitale, sa le studieze cu atentie pentru a intelege exact cum functioneaza, cine le poate folosi, cati utilizatori le pot intrebuinta concomitent, daca este necesara sau nu conexiunea la Internet pentru a le accesa precum si alte caracteristici care le recomanda ca surse de incredere. De asemenea, este important de mentionat daca resursa identificata si prezentata de fiecare echipa inscrisa in concurs este disponibila in mod gratuit sau contra cost, daca este destinata exclusiv copiiilor, profesorilor sau publicului larg si daca ea are anumite politici care protejeaza utilizatorii. 
De asemenea, competitia isi propune sa creasca nivelul de constientizare in randul copiilor, tinerilor, profesorilor si parintilor cu privire la oportunitatile pe care Internetul le ofera si sa identifice resurse prin care utilizatorii pot crea un mediu online mai bun, prezentandu-le intr-o maniera atractiva.
Prin concursul Resurse digitale pentru viitor ii provocam pe participanti sa gaseasca cele mai utile, sigure si usor de utilizat resurse digitale, sa le infatiseze caracteristicile evidentiind atat punctele tari, cat si pe cele slabe, intr-o prezentare de maxim 2 minute, folosind unul dintre programele sugerate de echipa Sigur.Info si parcurgand etapele descrise mai jos:
  1. Alegeti o resursa pe care o considerati utila si pe care doriti sa o prezentati celorlalti. Fiti originali in alegerea voastra! Ganditi-va la o resursa noua si interactiva pe care colegii sau prietenii vostri nu o stiu
  2. Intocmiti o scurta descriere a resursei in care sa prezentati elementele de baza, cum ar fi scopul, grupul tinta caruia i se adreseaza, numarul de utilizatori pe care il poate sustine simultan, daca aplicatia este oferita gratuit sau contra cost,
  3. Identificati cele mai importante caracteristici, tinand minte sa subliniati atat punctele tari ale resursei, cat si cele care ar putea fi imbunatatite. Prezentati ideile intr-un discurs coerent si argumentat.
  4. Adaugati motivatia voastra personala pentru alegere. Explicati ce v-a facut sa alegeti aceasta resursa si cum o folositi acasa sau in sala de clasa.
  5. Dupa ce v-ati creat discursul (care va trebui sa se incadreze in 2 minute), ganditi-va la elementele grafice pe care doriti sa le includeti in prezentarea voastra. Acestea pot fi inregistrari cu echipa, capturi ale ecranului, prezentari vizuale ale resursei etc.
  6. Creati o schema a felului in care se vor derula cadrele clipului video sau prezentarii voastre. Consultati-va cu profesorul coordonator, cu parintii sau cu alti colegi pentru a va asigura ca prezentarea este una coerenta, ca respecta pasii mai sus mentionati, ca este interactiva si include destule elemente vizuale.
  7. Daca feedback-ul pe care il primiti este unul pozitiv, intocmiti clipul video sau prezentarea si inscrieti-va in concurs.
Atentie! Clipul video trebuie sa aiba maxim 2 minute, iar prezentarea maxim 15 slideuri. Atat clipurile video cat si prezentarile trebuie sa contina inregistrarea discursului vostru, care sa insoteasca elementele vizuale folosite.
Gasiti mai jos o serie de sugestii de programe care va pot ajuta in realizarea prezentarii. Aceasta lista nu este exhaustiva. Va invitam sa folositi si alte programe sau aplicatii pe care le considerati potrivite.

Participanti
Copiii si tinerii cu varsta intre 6 si 18 ani sunt invitati sa participe cu prezentari in care vor ilustra resursa digitala pe care au ales sa o prezinte. Fie ca este un program sau o aplicatie folosita in mod frecvent la scoala, un program de colaborare pentru efectuarea temelor, o platforma interactiva sau orice alta resursa digitala, membri echipei sunt invitati sa o prezinte intr-un mod cat mai creativ si orginial, ilustrand atat pe beneficiile resursei respective, cat si punctele sale slabe.
Competitia este deschisa atat scolilor, cluburilor de tineret, cat si copiilor individual. Concurentii vor lucra individual sau in echipe de cate maxim trei persoane si vor fi coordonati de catre un adult: parinte, educator, invatator sau profesor.
Copiii si adolescentii vor putea participa potrivit categoriei de varsta in care se incadreaza, astfel:
  •  Categorie 6-12 ani
  •  Categorie 13-18 ani

Proiectele vor putea fi trimise in unul din urmatoarele formate:
  • ppt, pptx
  • mov, avi, divx, wmv, mpeg, MP4
  • Pentru platformele online (Prezi, Google Slides, WeVideo, Youtube Editor) va rugam sa ne trimiteti link-ul proiectului.Atentie!Link-ul va trebui sa fie facut public pentru a putea fi vizualizat.

Categorii speciale
ATENŢIE! Aplicaţiile din cadrul categoriilor speciale nu necesită realizarea unui proiect pe tema concursului general
Prin categoriile speciale vom premia cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si asigurarea unei activitati online responsabile pe tot parcursul anului 2014.
Categoriile de concurs sunt:
  1. Profesorul Anului – cel mai implicat profesor in activitatile de promovare si constientizare a sigurantei online in randul elevilor si al comunitatii. Este luata in considerare si utilizarea Internetului, a resurselor online si a platformelor web in cadrul orelor de clasa si dezvoltarea si mentinerea unei comunitati online educative.
  2. Scoala Anului – scoala cu cele mai multe activitati de promovare si constientizare a sigurantei online in randul elevilor, care sa fi incheiat parteneriate cu alte institutii si sa fi participat la programe internationale care vizeaza activitatea online. Este punctat si gradul de acces al elevilor la calculatoare securizate, precum si gradul de utilizare al Internetului in scopuri educative in timpul orelor de clasa de catre profesori sau elevi.
  3. Gradinita Anului – gradinita cu cele mai multe activitati de promovare si constientizare a sigurantei online atat in randul copiilor, cat si in randul parintilor. Este punctat si gradul de utilizare al Internetului in scopuri educative in timpul orelor de clasa de catre invatatori sau copii.
  4. Voluntarul Sigur.info al Anului – cel mai activ voluntar Sigur.info care a promovat siguranta online in randul grupurilor-tinta si a initiat proiecte si activitati proprii in vederea asigurarii unui comportament responsabil de utilizare a Internetului

Perioada de desfasurare a concursului
  • 30 Octombrie 2015 – 15 Decembrie 2014 - Realizarea si trimiterea proiectelor si formularelor de inscriere;
  • 15 Decembrie 2014 – 30 Ianuarie 2015 - Desemnarea castigatorilor de catre Juriul special
  • 10 Februarie 2015 – Anuntarea castigatorilor in cadrul Galei Sigurantei pe Internet